Uzun Vadeli Kripto Para İşlemleri için En İyi Kripto Para Birimleri

Vadeli işlemler (Futures), gelecekteki varlık fiyatlarına bahis yapmanıza ve sadece uzun vadeli değil, aynı zamanda kısa vadeli kripto para işlemleriyle kâr elde etmenize olanak sağlayan gelişmiş bir finansal araçtır. Vadeli işlemler, emtialar, kıymetli metaller, petrol ve diğer ürünler gibi küresel piyasalarda uygulanır. Kripto para piyasası da bundan istisna değildir. Kripto para vadeli işlemleri nasıl çalışır? Bugün bu konudan bahsedeceğiz.

Kripto vadeli işlem sözleşmeleri, WhiteBIT ve Binance Futures gibi bu imkânı sunan kripto para platformlarında yapılır. Temel fikir, bir varlığın gelecekteki fiyatını doğru bir şekilde tahmin etmek ve bundan kâr elde etmektir. Fiyatın yükselmesi veya düşmesi önemli değildir. Önemli olan doğru tahminde bulunmaktır.

Kripto vadeli işlemler satın alımı iki şekilde gerçekleştirilir:

  1. Uzun pozisyon (long), fiyatların yükseleceği varsayımıyla sahip olduğunuz varlıkları gelecekte satmak anlamına gelir; 
  2. Kısa pozisyon (short), bir varlığın fiyatının düşeceği varsayımıyla satış yapma ve değer düştüğünde geri almadır.

Her iki durumda da kâr elde edilebilir. Burada önemli olan, doğru tahmin yapmaktır. Doğru fiyat tahmini yapmak için, tüccarlar kapsamlı bir araştırma yapar:

  • Kripto para grafiklerini incelerler ve tekrarlanan desenleri ve göstergeleri bulurlar;
  • Piyasa trendlerini analiz ederler;
  • Varlık analizi yaparlar.

Doğru bir fiyat tahmini için çok uğraş gereklidir. Bu nedenle, vadeli işlem yapmak göründüğü kadar kolay değildir. Tecrübe ve piyasanın nasıl çalıştığına dair derin bir bilgi gerektirir.

Başarılı ticaretin bir başka yönü ise doğru varlığı seçmektir.

Vadeli İşlemler için En İyi Varlıklar – BTC Vadeli İşlemler Nedir?

Bitcoin vadeli işlemler en yaygın olan vadeli işlem türüdür, çünkü BTC en yüksek likiditeye sahip ve en düşük volatiliteye sahiptir. Vadeli işlem sözleşmeleri için çok volatil bir para birimi seçmek önerilmez, çünkü riskinizi arttırır.

Diğer popüler coin’ler vadeli işlemler için şunlardır:

  • Ethereum
  • Solana
  • XRP
  • Cardano.

Kripto vadeli işlemleri, WhiteBIT borsasında kolaylıkla yapılabilmektedir. Bu platform, başlangıç yatırımınızı ve gelirinizi ikiye katlamanıza olanak sağlayan kaldıraç (ödünç fon) sunmaktadır.

Ersin

Napcan kiiii?

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir