Android’de Unutulan Kilit Ekranı Şifresi Nasıl Sıfırlanır?

Gün yoğunluğu içerisinde aklımıza bir an gelmeyen ekran kilit şifrelerimiz, deneme yanılma yoluyla tamamıyla kilitlenerek içinden çıkılmaz bir hal alabilirler. Bu durumda yapılacak şey genellikle “telefona format atmak” olarak bilinse de, Apple cihazlarda iCloud üzerinden çözüldüğü gibi Android işletim sistemine sahip cihazlar için de Google tarafından bir çözüm sunulmaktadır.

Telefonunuzu veya cihazınızı sıfırlamak ya da formatlamak, depoladığınız tüm bilgileri kaybetmenize yol açacağı için, aşağıda bahsedeceğimiz yöntem ile güvenli bir şekilde ekran kilidiniz açabilir, bilgilerinize herhangi bir zarar gelmeden ekran kilit şifrenizi yenileyerek kullanabilirsiniz. Lafı fazla uzatmadan başlayalım.

  1. Kilit ekranı şifresini sıfırlamak için kullanacağımız hizmetin adı “Android Device Manager” olarak geçmektedir. Bu hizmet, Android tarafından yeni sunulan bir hizmettir. Bilgisayarınızdan Google’a girerek, bu hizmete erişebilir ve telefonunuzun kilit ekranı şifrenizi kolaylıkla öğrenebilirsiniz.
  2. Bilgisayarınızdan Google’a girerek “Android Device Manager” araması yapıp, ilgili bağlantıya tıklayınız.
  3. Açılan sayfada, telefonunuzda kurulu olan işletim sisteminin bağlı olduğu Gmail hesabınız ile giriş yapmanız istenilecektir.
  4. Bu aşamada, telefonda açık olan Gmail hesabınız ile giriş yapmanız gerekmektedir.
  5. Gmail hesabınız ile oturum açtıktan hemen sonra yeni kilit şifrenizi oluşturabileceğiniz için tarayıcınız sizi yönlendirecektir.

  6. Ekranda şifrenizi yeniden belirleyebileceğiniz, yani şifrenizi sıfırlayacağınız bir bölüm açılacaktır.
  7. Bu bölüm üzerinden şifrenizi sıfırlayarak, telefonunuzu normal bir şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz.

Hepsi bu kadar!

Bahsettiğimiz bu yöntem ile, Android işletim sistemine sahip olan cihazınızda hiçbir veri kaybı yaşamadan güvenli bir şekilde kilit ekranı şifrenizi değiştirebilir ve telefonunuzu kaldığınız yerden kullanmaya devam edebilirsiniz. Eğer bu işlemi gerçekleştirme esnasında telefonunuzun şarjı yoksa, her ihtimale karşı telefonunuzu bir miktar şarj edip, şifrenizi öyle değiştirmenizi özenle tavsiye ederiz.

Ersin

Napcan kiiii?

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir