Proofreading Nedir?

Uzmanlık gerektiren işlerden biri olan tercüme süreci kendi içerisinde çeşitli aşamalara ayrılır. Çevirinin başarılı bir şekilde sonuçlanabilmesi için tüm önemli noktaların atlanmadan tamamlanması gerekir. Proofreading nedir diye araştırıldığında kelime anlamının son okuma ve düzenleme olduğu görülecektir.

Tercümelerin olmazsa olmazları arasında yer alan proofreadig çevirisi tamamlanmış olan metinlerin gözden geçirilerek kullanıma hazır hale getirilmesini sağlar. Her bir metin hatalarından tamamen arındığından emin olunduktan sonra teslim edilebilir hale gelir.

Proofreading aşamasında metinde dilbilgisi, yazım, şekil ve gramer hatalarının var olup olmadığı incelenir. Bu işlem zahmetli ve emek isteyen bir süreçtir. Tercümanın hem hedef dile hem de ana dile iyi seviyede hakim olması gerekir. Eğer incelenecek olan metinde teknik terimler fazla ise tercümanın terminoloji bilgisi bunun için yeterli olmalıdır. Metnin içinde anlatım bozukluğu yaratan ya da yanlış kurulan cümleler varsa bunların her biri inceleme ile giderilir. Kendini geliştirmiş olan tercümanlar sayesinde mükemmel ve memnun edici sonuçlar ortaya çıkacaktır.

Proofreading Ne Demek?

Proofreading ne demek diye araştırıldığında bu işlemlerin birden fazla aşamadan meydana geldiği görülür. Metnin sayfa yapısı kontrol edilir ve içeriğin anlamlı bir şekilde okuyucuya aktarılması sağlanır. Eğer varsa referansların doğru bir şekilde kullanıldığından emin olunur ve içerik görünüm olarak düzenlenir. Düzenlenen metnin son hali orijinal metin ile karşılaştırılır ve eğer arada farklar varsa giderilir. Metinde bulunan sayfa numaraları, alt başlıklar ve sayfa başlıkları gözden geçirilir. İmla ve dil bilgisi kuralları incelenerek eksiklik olup olmadığına bakılır. Metnin her açıdan kusursuz olması gerekir. Düzenleme son aşamaya geldiğinde içerik hem elle hem de bu amaçla oluşturulmuş özel programlar yardımıyla tekrar kontrol edilir ve sorunlar varsa hızlıca giderilir.

Çeviri talepleriniz ve hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi için www.okeanostercume.com.tr web sitemizi ziyaret edebilir veya 0212 221 45 21 ve 0553 910 31 32 numaralı MOBİL / WHATSAPP / TELEGRAM hattımız aracılığıyla bizlere ulaşabilirsiniz.

Ersin

Napcan kiiii?

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir