Fabrika Bakım Programı

Fabrika bakım programı, mal ya da hizmet üretimini gerçekleştiren işletmedeki ekipman, ürün ve hizmet, malzemelerin en yüksek performansta devamlılığının sağlanması açısından gerçekleştirilen ilgili önlem çalışmalarının devamlı olarak yerine getirilmesidir.

Fabrika Bakım Programının Genel Amacı Nedir?

Mal ya da hizmet üretiminde meydana gelen maliyetleri azaltmak başta olmak üzere işgücü performansını, öğretim mekanizmasındaki performans ile ürün kalitesini artırmak ve üretimdeki duruşları mümkün olduğu kadar minimum düzeye indirmektir.

Tesiste ekipman, ürün ile malzemenin ömrünü uzatmak ancak yatırımlar açısından harcanan sermayeden fazlasıyla verim elde edilmesi ile mümkün hale gelmektedir. Bakımları tamamlanan ekipman ise malzeme ile ürünleri kullanmakta olan personelin güvenliğinin sağlanması başta olmak üzere maliyetlerin minimize edilmesi açısından oldukça önemlidir.

Fabrika Bakım Programı Politikaları Nelerdir?

Araç ile ekip bakım onarım açısından personel sayısı mümkün olduğu kadar fazla ve aynı zamanda kullanılacak araç ile gereç sayısı ise yüksek tutulmalıdır. Böyle yatırması aracılığı ile, arıza yapan herhangi bir ekipmanın onarımını gerçekleştirecek ekibin ortaya çıkan arızaya çok hızlı bir şekilde müdahale etmesi mümkün olacaktır.

Koruyucu bakım ile beklenmedik arızaların üretimi sekteye uğratmaz önüne geçilmesi mümkündür. Bu yöntem aracılığı ile uygulanmadan önce sıklıkla yapılan bakımlar ile zamanından önce değiştirilecek çeşitli parçalarını maliyetleri karşılaştırması gerekir.

Yedek üretim ile üretim bölümünün önemli noktalarında, ekipmanlar ile ilgili herhangi bir arıza oluştuğunda hızlı bir şekilde yedeklerini devreye sokulması gerekir. Üretimin durmasının işletmeye maliyeti ise yedek üretim tesisi maliyetleri karşılaştır aldıktan hemen sonra sonuç kararların verilmesi gerekir.

Fabrika Bakım Programında Plan

Planlı ve programlı bir şekilde oluşturulan fabrika bakım programı çalışmaları sayesinde mal ya da hizmet üretimini gerçekleştiren herhangi bir tesiste ya da herhangi bir ekipman da bir arıza ya da bir problem meydana geleceği zaman teknik personelin bu problemi önceden tespit etmesi ve öğretimi sekteye uğratmayacak şekilde hızlı bir şekilde bu problemi müdahale ettikten sonra problemin ortadan tamamen kaldırılması açısından gerekli olan çalışmaların yapılması gerekir.

Ersin

Napcan kiiii?

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir